tratament-gripa

Gripă, răceală sau viroză? Iată diferenţele dintre ele!

Gripa, răceala sau viroza sunt afecţiuni cu care ne confruntăm majoritatea dintre noi, mici sau mari. Toate aceste efecţiuni ale căilor respiratorii pot apărea pe toată perioada anului, instalându-se din cauza prezenţei rinovirusurilor şi microbilor. Simptomele sunt diferite, deoarece şi modul de evoluţie al acestor afecţiuni diferă. Răceala sau viroza […] mai mult »

Răceala la femei versus raceala la barbati. Imagini care te vor face să zâmbeşti şi să uiţi măcar pentru moment de simptomele supărătoare

Din punct de vedere medical răceala şi gripa nu par a avea preferinţe în a-şi manifesta simptomele diferit în funcţie de subiectul în cauză, femeie sau bărbat. Există diferenţe dictate de imunitatea fiecăruia şi de rezistenţa în faţa durerii care, paradoxal, femeile o au mai mare decât bărbaţii. Şi totuşi, […] mai mult »

A venit toamna! Bunica vrea să-l înfofolească pe cel mic, dar tu parcă l-ai lăsa fără căciulă. Cum trebuie îmbrăcat copilul în această perioadă

Odată cu schimbarea anotimpurilor, modificările de temperatură şi condiţiile meteorologice impun luarea anumitor măsuri în ceea ce priveşte îmbrăcarea copiilor atunci când sunt scoşi afară, fie doar pentru un drum scurt, fie pentru o repriză de joacă. Petrecerea timpului în aer liber este extrem de importantă pentru buna dezvoltare a […] mai mult »

Cinci soluţii pentru năsucul înfundat al bebeluşului

Pentru bebeluşi este extrem de important ca năsucul să fie curăţat şi căile respiratorii să fie libere. Doar aşa se pot hrăni şi odihni aşa cum trebuie. Copilul nu va putea bea lăptic dacă nu poate respira pe năsuc şi nu va avea un somn odihnitor, trezindu-se des din cauza […] mai mult »