Câte picături de Exoderil se pun pe unghie?

Exoderil este un medicament antifungic utilizat pentru tratarea infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor. Unghiile afectate de ciuperca pot deveni inestetice și pot provoca disconfort. Pentru a trata aceste infecții, Exoderilul se aplică topic, direct …

Câte picături de Exoderil se pun pe unghie?

Exoderil este un medicament antifungic utilizat pentru tratarea infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor. Unghiile afectate de ciuperca pot deveni inestetice și pot provoca disconfort. Pentru a trata aceste infecții, Exoderilul se aplică topic, direct pe unghia afectată. Cu toate acestea, este important să știm câte picături de Exoderil să folosim pentru a obține cele mai bune rezultate.

Exoderil – Mod de utilizare

Exoderilul este disponibil sub formă de soluție pentru uz extern. Este destinat exclusiv utilizării pe piele și unghii. Pentru a utiliza corect Exoderilul, urmați instrucțiunile din prospect și consultați un medic sau farmacistul în caz de nelămuriri.

Pentru a aplica Exoderilul pe unghii, urmați acești pași:

 1. Asigurați-vă că unghia este curată și uscată înainte de aplicare.
 2. Folosiți aplicatorul inclus în cutie pentru a aplica picături de Exoderil pe unghia afectată.
 3. Întindeți picăturile uniform pe toată suprafața unghiei și în zona din jurul ei.
 4. Lăsați Exoderilul să se usuce complet înainte de a vă îmbrăca sau de a atinge alte suprafețe cu degetele.
 5. Repetați aplicarea conform indicațiilor medicului sau a prospectului.

Cât de mult Exoderil să folosim?

Doza recomandată de Exoderil poate varia în funcție de severitatea infecției și de sfatul medicului. De obicei, este suficient să aplicați o picătură de Exoderil de două ori pe zi pe unghia afectată. Cu toate acestea, este esențial să urmați indicațiile medicului sau instrucțiunile din prospect pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a evita orice complicații.

Vezi și:  Cat Timp Se Face Tratament cu Colagen și Acid Hialuronic

Este important să nu depășiți doza recomandată și să nu aplicați Exoderilul mai des decât este specificat în prospect. Utilizarea excesivă a acestui medicament nu va accelera vindecarea și poate irita pielea sau unghia.

Durata tratamentului cu Exoderil

Durata tratamentului cu Exoderil poate varia în funcție de tipul și gravitatea infecției. De obicei, tratamentul durează între câteva săptămâni și câteva luni. Este important să continuați aplicarea Exoderilului conform indicațiilor medicului chiar dacă simptomele par să fi dispărut. Întreruperea prematură a tratamentului poate duce la recidive ale infecției.

Dacă observați orice reacții adverse sau simptome neobișnuite în timpul tratamentului cu Exoderil, contactați imediat medicul pentru evaluare și ajustarea tratamentului, dacă este necesar.

Prevenirea infecțiilor fungice ale unghiilor

Pentru a preveni infecțiile fungice ale unghiilor, respectați următoarele măsuri preventive:

 • Păstrați unghiile curate și tăiate la dimensiunea potrivită.
 • Evitați să vă mușcați unghiile sau să le smulgeți.
 • Purtați încălțăminte confortabilă și permiteți picioarelor să respire.
 • Folosiți șosete din materiale naturale pentru a preveni acumularea de umezeală.
 • Evitați să mergeți desculți în locuri publice, precum băile publice sau piscinele.
 • Folosiți papuci de duș în locurile publice menționate mai sus.
 • Nu partajați unelte pentru îngrijirea unghiilor, cum ar fi forfecuțele sau pilă.
 • Evitați să purtați unghii artificiale sau geluri care pot afecta calitatea și sănătatea unghiilor naturale.

Exoderilul este un medicament eficient pentru tratarea infecțiilor fungice ale unghiilor. Pentru a beneficia de efectele sale terapeutice, este esențial să respectați modul corect de utilizare și doza recomandată de către medic. În cazul în care aveți îndoieli sau întrebări, nu ezitați să consultați un specialist pentru a vă oferi cea mai bună soluție pentru sănătatea unghiilor dumneavoastră.

Vezi și:  Ce Este Silimarina și la Ce Se Folosește

FAQs despre Exoderil și tratamentul infecțiilor fungice ale unghiilor

1. Ce se întâmplă dacă uit să aplic Exoderil?

Dacă ați omis o doză de Exoderil, aplicați medicamentul cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, omiteți doza uitată și continuați programul normal de aplicare. Nu aplicați o doză dublă pentru a compensa doza omisă.

2. Cât timp durează până când observ o îmbunătățire a unghiei afectate?

Timpul necesar pentru ca unghiile afectate să se vindece complet poate varia de la persoană la persoană și depinde de severitatea infecției. De obicei, puteți observa o îmbunătățire semnificativă după câteva săptămâni de tratament corect. Continuați să aplicați Exoderilul conform indicațiilor medicului chiar dacă simptomele s-au ameliorat.

3. Pot să aplic Exoderil pe pielea înconjurătoare unghiei?

Da, puteți aplica Exoderil pe pielea din jurul unghiei afectate, deoarece ciuperca poate afecta și zona din jurul unghiei. Asigurați-vă că distribuiți picăturile uniform pe toată suprafața unghiei și în jurul ei, pentru a preveni răspândirea infecției.

4. Pot folosi Exoderil pentru alte tipuri de infecții ale pielii?

Exoderilul este destinat exclusiv utilizării pe piele și unghii pentru tratarea infecțiilor fungice. Nu este recomandat să utilizați acest medicament pentru alte tipuri de infecții ale pielii fără sfatul medicului.

Vezi și:

Lasă un comentariu