Ce Nu Ai Voie Să Faci Când Ai Hemoroizi

Atunci când te confrunți cu hemoroizii, o problemă delicată și neplăcută, există unele lucruri pe care ar trebui să le eviți pentru a preveni agravarea simptomelor și pentru a asigura o recuperare mai rapidă. În …

Ce Nu Ai Voie Să Faci Când Ai Hemoroizi

Atunci când te confrunți cu hemoroizii, o problemă delicată și neplăcută, există unele lucruri pe care ar trebui să le eviți pentru a preveni agravarea simptomelor și pentru a asigura o recuperare mai rapidă. În acest articol, vom explora ce acțiuni să eviți atunci când ai hemoroizi și vom oferi sfaturi pentru a face față acestei afecțiuni într-un mod cât mai confortabil.

Evită Sforțarea Excesivă la Toaletă

Una dintre principalele cauze ale hemoroizilor este sforțarea excesivă la toaletă. Atunci când te străduiești prea tare să elimini conținutul intestinal, se poate crea o presiune excesivă în zona rectală, ceea ce poate duce la formarea sau agravarea hemoroizilor. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că ai o dietă bogată în fibre, bea suficiente lichide și evită amânarea vizitelor la toaletă.

Renunță la Consumul de Alcool și Tutun

Alcoolul și tutunul pot agrava hemoroizii și pot duce la inflamații suplimentare în zona rectală. Fumatul poate afecta circulația sângelui, ceea ce poate contribui la formarea hemoroizilor sau la agravarea situației existente. Consumul excesiv de alcool poate cauza deshidratare, ceea ce poate înrăutăți simptomele hemoroizilor. Prin urmare, renunță la aceste obiceiuri nesănătoase pentru a-ți proteja sănătatea rectală.

Vezi și:  De ce se umflă mâna după fractură

Evită Statul Prolungat Pe Toaletă

Poate fi tentant să stai mai mult timp pe toaletă, mai ales dacă simți disconfort sau durere în timpul evacuării. Cu toate acestea, statul prelungit pe toaletă poate exercita presiune asupra zonei rectale și poate agrava hemoroizii. În loc să încerci să rezolvi problema petrecând mai mult timp pe toaletă, încearcă să fii mai eficient și să stai cât mai puțin posibil pe vas.

Evită Consumul Excesiv de Condimente și Alimente Irate

Anumite alimente condimentate și iritante pot agrava simptomele hemoroizilor. Aceste alimente pot irita mucoasa rectală și pot duce la disconfort și senzație de arsură. În general, alimentele bogate în condimente și cele care conțin ardei iute, usturoi și ceapă ar trebui consumate cu moderație sau chiar evitate pentru a reduce iritația.

Evită Efortul Fizic Intens

În timpul crizelor hemoroidale, este recomandat să eviți efortul fizic intens sau ridicarea de obiecte grele. Aceste activități pot crește presiunea în zona abdominală și pot agrava hemoroizii. Dacă ai nevoie să faci efort fizic, asigură-te că te protejezi și că îți menții respirația sub control pentru a reduce presiunea asupra zonei rectale.

Abține-te de la Utilizarea Hârtiei Igienice Aspre

Utilizarea hârtiei igienice aspre sau săpunurilor parfumate poate irita zona rectală și poate agrava simptomele hemoroizilor. În loc să te ștergi cu hârtie igienică, optează pentru șervețele umede și moi sau clătește-te cu apă călduță și tampon de șters delicat. Asigură-te că zona este uscată și curată după igienizare.

Avoid Sitting or Standing for Prolonged Periods

Prolonged sitting or standing can put additional pressure on the rectal area and worsen hemorrhoids. If you have a sedentary job, make sure to take breaks and walk around regularly to improve circulation and reduce the risk of hemorrhoid flare-ups. If you need to stand for extended periods, try to shift your weight from one leg to another or use a footrest to alleviate pressure.

Vezi și:  Câte Pastile de Acid Folic se iau pe Zi?

Don’t Ignore the Urge to Have a Bowel Movement

Ignoring the urge to have a bowel movement can lead to constipation, which in turn can worsen hemorrhoids. When you delay going to the bathroom, the stool can become harder, making it more difficult and painful to pass. Listen to your body’s signals and visit the restroom when you feel the need to have a bowel movement.

În concluzie, atunci când te confrunți cu hemoroizi, este esențial să eviți sforțarea excesivă la toaletă, consumul de alcool și tutun, statul prelungit pe toaletă, alimentele condimentate și iritante, efortul fizic intens, utilizarea hârtiei igienice aspre și ignorarea semnalului de a avea o mișcare intestinală. Adoptarea unui stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și gestionarea adecvată a simptomelor te pot ajuta să faci față hemoroizilor și să îți îmbunătățești calitatea vieții.

1. Hemoroizii sunt periculoși?

Hemoroizii în general nu sunt periculoși și pot fi tratați acasă cu remedii și schimbări ale stilului de viață. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc, este recomandat să consulți un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

2. Ce ar trebui să mănânc dacă am hemoroizi?

Dieta ta ar trebui să fie bogată în fibre, pentru a preveni constipația și a facilita tranzitul intestinal. Consumă legume, fructe, cereale integrale și bea suficiente lichide pentru a menține un scaun moale și ușor de eliminat.

3. Pot să merg la sală dacă am hemoroizi?

Da, poți să mergi la sală dacă ai hemoroizi, dar evită exercițiile care pun presiune directă asupra zonei rectale. În locul exercițiilor de ridicare a greutăților, încearcă să faci exerciții aerobice ușoare, precum mersul pe jos sau înotul, care pot ajuta la îmbunătățirea circulației și a digestiei.

Vezi și:  Ce trebuie să mănânci când ai lipsă de magneziu

4. Când ar trebui să consult un medic?

Ar trebui să consulți un medic dacă simptomele hemoroizilor persistă sau se înrăutățesc, dacă sângerezi din zona rectală sau dacă ai dureri intense și neliniștoare. Un medic specialist te poate evalua corect și poate recomanda tratamentul potrivit pentru situația ta specifică.

Vezi și:

Lasă un comentariu