Păzește-ți familia de afecțiunile sezonului rece

După ce vara s-a încheiat, o dată cu venirea toamnei și a schimbărilor de temperatură, uneori chiar bruște, corpul nostru are de suferit, și cel mai adesea se instalează afecțiunile respiratorii. Cei mai expuși schimbărilor climaterice și provocărilor toamnei sunt, din pacate, copiii. De aceea, în rândurile de mai jos, […] mai mult »

Tratamente naturiste pentru tuse

În această perioadă, afecțiunile respiratorii sunt la putere. Unul dintre cele mai întâlnite simptome este tusea, care reprezintă o reacţie a organismului de eliminare a corpurilor străine pătrunse pe căile respiratorii (fragmente de alimente, corpuri dure, gaze iritante, produse inflamatoare, mucozităţi). Tusea uscată este cea mai obositoare Tusea uscată este […] mai mult »

Tusea la copii. Ce e de făcut

Atunci când micuțul tău răcește, nu știi ce să mai faci pentru a-i ușura suferința. De aceea, cu atât mai important este sfatul unui doctor competent, mai ales când există un adevărat ”atac” din partea companiilor farmaceutice. Tusea, un mecanism de protecție Infecțiile căilor respiratorii superioare sunt frecvente la copii, […] mai mult »

tratament-gripa

Gripă, răceală sau viroză? Iată diferenţele dintre ele!

Gripa, răceala sau viroza sunt afecţiuni cu care ne confruntăm majoritatea dintre noi, mici sau mari. Toate aceste efecţiuni ale căilor respiratorii pot apărea pe toată perioada anului, instalându-se din cauza prezenţei rinovirusurilor şi microbilor. Simptomele sunt diferite, deoarece şi modul de evoluţie al acestor afecţiuni diferă. Răceala sau viroza […] mai mult »