Cum să ai grijă de sănătatea ta în această vară?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când vine vorba de a ne bucura de viață în mijlocul naturii, vara este cel mai minunat anotimp. Excursiile, vacanțele, campingul, călătoriile și aventurile sunt cu atât mai plăcute atunci când ne bucurăm de soare și de temperaturi prietenoase. Dar iată că expunerea la soare și temperaturile mai ridicate nu ne sunt chiar atât de prielnice. Deși majoritatea oamenilor consideră că suntem mai predispuși la boli și infecții în timpul sezonului rece, șansele de a ne îmbolnăvi sunt la fel de probabile și în timpul verii.

Iată cele mai frecvente patru probleme de sănătate cu care ne putem confrunta în timpul verii:

Deshidratare.

Lipsa de lichide în organism poate duce la stări de amețeală, la gură uscată și la alte afecțiuni medicale cu mult mai grave. Șansele de deshidratare sunt cele mai crescute în timpul verii, din cauza aerului cald și a temperaturilor ridicate care conduc la pierderea apei. Accidentul vascular cerebral este cauza cea mai frecventă a deshidratării. Cu cât temperatura interioară a corpului este la un nivel ridicat, cu atât corpul transpiră mai mult pentru a se răci. Din acest motiv, este recomandat să aveți întotdeauna la îndemână o sticlă de apă pentru a vă proteja împotriva deshidratării, mai ales dacă practicați activități sportive.

Insolație.

Atunci când ne expunem la lumina directă a soarelui la ore nepotrivite, sunt șanse mari să suferim arsuri solare. Conform cercetărilor medicale, persoanele cu pielea deschisă la culoare și cu pistrui sunt cele mai predispuse la arsuri solare spre deosebire de persoanele cu pielea mai închisă. Totuși, toată lumea trebuie să se protejeze de arsurile solare folosind creme și loțiuni cu factor de protecție solară și evitând expunerea la soare la ore nepotrivite. De cele mai multe ori, arsurile solare se ameliorează de la sine pe parcursul a câteva zile, dar dacă suferiți de febră, dureri de cap și stări de amețeală, atunci este indicat să solicitați ajutor medical. Arsurile solare pot crește riscul de deteriorare severă a pielii, inclusiv de dezvoltare a cancerului. Conform cercetărilor, aproximativ 30-40% dintre oameni suferă de arsuri solare cel puțin o dată pe an, deoarece nu își iau măsuri preventive.

Cancer de piele.

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, peste un milion de oameni sunt diagnosticați anual cu cancer de piele. Dacă este diagnosticat într-un stadiu incipient, poate fi tratat cu ușurință, dar dacă este diagnosticat într-un stadiu avansat, poate pune viața în pericol. Este recomandat să vă observați pielea în mod regulat, pentru a depista la timp eventualele modificări sau anomalii. Cele mai multe modificări nu sunt un simptom al cancerului, dar pot indica în timp o posibilă dezvoltare a cancerului de piele. Cauzele principale ale cancerului de piele includ expunerea la soare și arsurile solare. Puteți preveni cancerul de piele dacă nu vă veți expune la soare la ore nepotrivite, dacă veți respecta anumite măsuri de precauție, printre care aplicarea unei creme cu factor de protecție solară și purtarea unei pălării și a unor haine confortabile cu mâneci. Dacă istoricul medical al familiei prezintă un caz de cancer de piele, cu atât mai mult ar trebui să fiți precauți.

O altă problemă comună cu care ne confruntăm în timpul verii este intoxicația alimentară. Picnicurile, excursiile, petrecerile și vacanțele sunt adesea prilejuri pentru a mânca preparate nesănătoase, gătite inadecvat sau ținute la temperaturi prea mari. Mâncărurile procesate, precum și mâncărurile de stradă pot conține bacterii, așa că ideal ar fi să evităm mâncarea de stradă. Intoxicațiile alimentare reprezintă o problemă comună, iar simptomele se pot dezvolta în 1-2 zile de la consumul acestor alimente nesănătoase. Simptomele pot include vărsături, stare generală de amețeală, febră, dureri musculare și diaree. Dacă vă confruntați cu astfel de simptome, atunci prezentați-vă imediat la un medic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *