Măsuri şi remedii simple în caz de răceli şi viroze

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Răcelile, virozele  şi gripele sunt afecţiuni ale căilor respiratorii, care pot apărea pe toată perioada anului, instalându-se din cauza prezenţei rinovirusurilor şi microbilor.

Simptomele  acestor afecţiuni sunt diferite, deoarece cauzele şi modul de evoluţie diferă.

Trebuie să ştii că răceala sau  viroza se instalează în zona nasului, gâtului şi căilor respiratorii superioare. Pot apărea  în urma contactării virusurilor specifici şi le vei  manifesta prin secreţii nazale abundente, înfundarea nasului, strănut,  uneori tuse, stare de oboseală,  durere uşoară sau disconfort în gât, dureri medii de cap, uneori chiar şi de  oase sau muşchi, eventual febră până în 39 de grade.

Dacă te confrunţi cu gripa, atunci acest context  implică un episod mult mai dur decât în cazul unei viroze. Se va instala brusc şi îţi va afecta  întregul organism. Durerile de oase şi de muşchi le vei resimţi  acute, iar starea de oboseală va fi  accentuată. Poate apărea o durere de cap severă, care îţi va diminua puterea de concentrare. Mai poţi  resimţi o stare de greaţă şi vomă, dureri resimţindu-se şi in zona abdominală. Febra va fi mare, între 39 şi 40 de grade, asociată cu frisoane.

Te vei confrunta şi cu tusea uscată, care poate să dureze până la trei luni de la producerea episodului gripei.

În cazul gripei, imunitatea organismului are mult de suferit, recomandat fiind să mergi la medic pentru a-ţi prescrie tratamentul corect şi alte  eventuale  măsuri.

Măsuri şi remedii în caz de răceli şi viroze

În cazul în care te confrunţi cu o răceală sau viroză,  organismul tău  nu va fi  foarte solicitat, cu puţin repaos putând depăşi uşor  acest moment.

Tratamentul pe care l-ai putea urma nu este foarte agresiv. Vei viza tratarea tusei, curăţarea nasului, reducerea febrei şi un aport suplimentar de lichide şi  de vitamina C, excluzând total  antibioticele.

Te poate ajuta un ceai de lămâie. Îl vei prepara din apă clocotită şi câteva felii de lămâie. De asemenea, într-un recipient de unică folosinţă, poţi pune câteva felii de lămâie peste care torni câteva linguriţe de miere. Poţi folosi un produs din gama ambalaje biodegradabile, din care iei din când în când câte o felie de lămâie bine scufundată în miere.

Cum să eviţi răcelile şi virozele

Pentru a evita astfel de  episoade poţi lua câteva măsuri. Odată cu răcirea vremii, te vei  îmbrăca corespunzător, vei evita locurile aglomerate, vei urma  cure de întărire a imunităţii, vei consuma alimente bogate în  vitamina C şi îţi vei adapta  alimentaţia noilor cerinţe alimentare  ale organismului, în funcţie de sezon.

Foarte benefice îţi vor fi pentru sezonul rece, ceaiurile din plante. Astfel, ar fi indicat să ai în cămară un raft bine organizat, cu punguţe mici inspirate din ambalaje biodegradabile, umplute cu plante medicinale uscate, cum ar fi muşeţelul, teiul, salvia, busuiocul, menta sau codiţele de cireşe. Îndulcite cu miere şi stropite cu puţin suc de lămâie, ceaiurile te vor ajuta în sezonul rece, atât să tratezi, cât şi să ţii la distanţă răcelile.

Este foarte important să te hidratezi corect, să petreci timp în aer curat, să te odihneşti şi să-ţi tratezi oricare altă afecţiune cu care te confrunţi. Astfel, organismul tău va fi într-o stare de echilinru, cu un sistem imunitar bun.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *