După ce vara s-a încheiat, o dată cu venirea toamnei și a schimbărilor de temperatură, uneori chiar bruște, corpul nostru are de suferit, și cel mai adesea se instalează afecțiunile respiratorii. Cei mai expuși schimbărilor climaterice și provocărilor toamnei sunt, din pacate, copiii. De aceea, în rândurile de mai jos, vom încerca să îți venim în ajutor și să îți oferim o serie de recomandări care să te ajute să-ți păzești familia de afecțiunile respiratorii.
Thanksgiving joy
Toamna, sezonul gripelor
Primăvara, dar în special toamna este perioada în care copiii răcesc cel mai ușor. Ploile, diferențele de temperatură între zi și noapte sau dintre zile pot afecta sănătatea copilului tău, dar și a celorlalți membri ai familiei tale. Nu degeaba se spune că toamna este sezonul gripelor, așa că ar trebui să fii mai cu băgare de seamă la persoanele bolnave din jurul tău și să încerci să nu te expui nici tu, nici ceilalți membri ai familiei.
Ascultă indicațiile medicului
Cel mai bun remediu este vaccinul antigripal. De aceea, vaccinează-te împotriva gripei și tu și partenerul tău. În cazul celor mici, discută cu medicul pediatru și vezi dacă este să-ți vaccinezi copiii împotriva gripei, ce vaccin este recomandat pentru fiecare copil (în funcție de vârstă și particularitățile sănătății lor) și care este perioada optimă pentru vaccinare. În cazul în care totuși cel mic s-a îmbolnăvit, atunci consultă medicul pediatru și respectă întocmai indicațiile acestuia. Nu întrerupe tratamentul prescris de medic, chiar dacă ți se pare că micuții tăi se simt mai bine.
Lipsa de vitamine își spune cuvântul
Spre deosebire de zilele de vară, când fructele și legumele proaspete erau din abundență, toamna cantitatea lor se mai reduce. De aceea, o dietă sănătoasă, bogată în vitamine și minerale este necesară pentru tine și familia ta pe perioada toamnei, pentru că vă întărește sistemul imunitar. Oferă-le membrilor familiei tale cât mai multe fructe și legume de sezon precum: pere, struguri, gutui, dovlecei, sfeclă. În cazul celo mici, specialiștii sunt de părere că ar indicat chiar să reduceți consumul de dulciuri și zaharuri al copiilor, deoarece acestea favorizează și întrețin infecțiile.
Mișcarea face bine
De obicei, deoarece vremea nu mai este chiar atât de plăcută precum vara, mulți părinți au tendința de a limita plimbările, jocurile și activitățile în aer liber ale copiilor lor. Exact aici intervine greșeala. Specialiștii consideră că tocmai lipsa de mișcare duce la îmbolnăvirea copiilor. Sistemul imunitar care nu a fost ”călit” nu știe cum să protejeze organismul de factorii alergeni, de umezeală sau de alternanța frig-cald.
Lăsați copiii să se joace
Joaca este a copilăriei, așa că nu fi genul de mamă-cloșcă și lasă-i să se joace în aer liber ca și vara, nu îi îmbrăca prea gros și nu-i obliga să stea în casă zile la rând doar pentru că ție ți-e teamă să nu răcească. Soecialiștii susțin că în cazul de vreme nefavorabilă, este bine să îmbraci copiii după sistemul cepei, adică mai multe straturi de haine subțiri în loc de unul foarte gros. Încurajează-i pe cei mici în practicarea unui sport în aer liber (când nu plouă) sau în interior, iar sistemul lor imunitar va deveni din ce în ce mai puternic.

Redactor în cadrul redacției Creative Art Copywriting
De-a lungul timpului am încercat să mă perfecționez urmând diferite cursuri din mai multe domenii. Încă mai frecventez astfel de cursuri deoarece în viață nimeni nu se naște învățat. Îmi place să mă implic în proiecte prin care să intru în contact cu oamenii și prin intermediul cărora mă pot dezvolta profesional și personal.