Diferența dintre răceală și gripă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Simptomele răcelii

Persoanele care suferă de răceală pot manifesta febra ușoară, dureri de urechi și de cap, oboseală. Simptomele apar la una sau două zile după ce a fost contactat virusul și se agravează treptat. Unele tipuri de răceli pot dura una și chiar două săptămâni.

Simptomele gripei

Spre deosebire, gripa este o boală infecţioasă, foarte contagioasă, produsă de virusurile gripale, de tip A, B şi C. Tipurile şi subtipurile din grupa B şi C se întâlnesc exclusiv la om, tipul A poate apare şi la păsări. De asemenea, există şi virusuri paragripale, care dau manifestări asemănătoare gripei. De reținut că gripa se transmite pe cale aeriană, prin picăturile de salivă ale bolnavilor care tuşesc.

Gripa debutează de obicei brusc, cu febră mare, bolnavul are frisoane, dureri de cap, dureri ale globilor oculari, secreţii nazale, oboseală, somnolenţă, dureri în gât și dureri musculare, mai ales la picioare şi spate

CONTINUARE – Vezi diferența dintre răceală și gripă

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *