Sarea, un remediu pentru răceală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sarea este un mineral cu proprietăţi deosebite, iar ţara nostră deţine un număr impresionant de zăcăminte. Sarea este folosită în foarte multe domenii, fiind element de bază pentru fabricarea multor substanţe chimice. Aceasta conţine clorură de sodiu-NACL şi încă optzeci de minerale şi oligominerale. Pe lângă proprietăţile chimice, datorită poziţionării zăcămintelor, sarea deţine şi o foarte mare încărcătură geo-magnetică, fapt care îi întăreşte proprietăţile vindecătoare.

Sarea, un remediu pentru raceala

Picture 1 of 5

În perioada rece, atunci când răcelile ne dau târcoale tot mai des, sarea poate deveni un foarte bun aliat în lupta cu neplăcutele simptome. Pentru ca beneficiile acesteaia să fie cât mai active, este indicat ca a se folosi sarea neplelucrată-sarea grunjoasă. Aceasta poate fi comercializată în orice perioadă a anului.

Sarea şi răcelile
Sarea a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri ca terapie şi tratament pentru o serie de afecţiuni, putând acoperi un palier foarte larg al problemelor de sănătate cu care ne putem confrunta. Tradiţia noastră populară este încărcată de leacuri şi obiceiuri în care sarea deţine rolul principal, poporul nostru descoperindu-i de timpuriu, proprietăţile vindecătoare.
Răceala este una dintre aceste afecţiuni ale cărei simptome pot fi atenuate prin intermediul folosirii sării grunjoase.

Nasul înfundat
Pentru a ne elibera căile aeriene şi pentru a ne curăţa nasul, preparăm un amestec dintr-un pahar de apă şi o linguriţă de sare. Amestecăm până se dizolvă şi ne picurăm pe nara înfundată. Folosim atât pentru a ne curăţa nările, adică eliminăm îmediat apa introdusă, cât şi pentru a le desfunda, picurând câteva picături şi lăsându-le să acţioneze pe nări.

Durerea în gât
Pentru durerea în gât generată chiar şi de inflamarea amigdalelor, preparăm un amestec dintr-un pahar de apă fierbinte şi două linguriţe de sare. Folosim amestecul pentru gargară, insistând cât mai mult, de două-trei ori pe zi.

Tusea
Pentru a atenua şi potoli episoadele de tuse, vom încălzi două mâini de sare, le vom pune într-un săculeţ de pânză pe care îl vom aplica fierbinte pe piept, timp de 15-20 minute.
Pentru tuse este indicată şi gargara cu sare, permiţând lichidului să pătrundă cât mai adânc pe gât.

Băile cu sare
Atunci când simţim că se instalează răceala, putem face o baie cu sare. În cada plină cu apă fierbinte punem o jumătate de kilogram de sare grunjoasă, iar după ce terminăm baia, mergem direct în pat, fără a ne mai expune frigului sau curentului. Ulterior, putem face băi fierbinţi cu sare doar la picioare, de două ori pe zi. Într-un ligenaş cu apă fierbinte presărăm o cană de sare şi stăm cu picioarele în apă, aproximativ 10 minute.

Salina
Pentru cei cu probleme respiratorii şi cu un sistem imunitar slăbit, o cură la salină poate reprezenta soluţia problemelor de sănătate. Aceste cure se fac pe baza unui orar stabilit de către medic. Salina este indicată tuturor vârstelor.
Sarea este un mineral minune, iar natura a înzestrat-o şi cu un aspect special, pe lângă proprietăţile pe care le are. Sarea se poate forma sub tonuri de alb, gri, roz, albastru, roşu sau violet. Zăcămintele noaste sunt preponderent albe, însă în alte zone geografice variază ca aspect.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *