Cătina şi lupta împotriva răcelii şi gripei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În sezonul rece încercăm să găsim cât mai multe căi prin care să putem lupta cu gripa şi răceala. Trăind într-o lume poluată şi expuşi permanent riscului cu intoxicare cu cele mai variate substanţe, încercăm să descoperim calea cea mai sigură şi puţin agresivă pentru corpul nostru, sperând că îl protejăm şi revigorăm într-un mod natural. Astfel, natura ne vine în ajutor, multe plante având proprietăţi miraculoase în ceea ce priveşte lupta cu bolile de sezon rece.

Catina si lupta impotriva racelei si gripei

Picture 1 of 5

Cătina
Cătina, cu fructele ei mărunţele precum mărgelele, este un adevărat miracol natural. Fructul cătinei, roşu, alb sau galben, ne poate furniza o cantitate de vitamina C suficietă în tratarea răcelilor şi virozelor. Tot fructul de cătină este bogat în vitaminele E şi A, acid folic, pectine, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, acizi graşi esenţiali. Cătina nu ne oferă doar fructele, ci şi frunzele, o sursă bogată de vitaminele C, A şi E.

Ce tratează cătina
Cătina este recomandată în cazuri de anemie, afecţiuni oculare, arsuri, tulburări digestive, afecţiuni dermatologice, pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru tratarea răcelilor şi gripei.

Produse din cătină
Cătina poate fi consumată în stare naturală sau se poate folosi sub formă de suc, ulei, comprimate, ceaiuri, tinctură şi unguente.

Tratamente pentru răceală şi gripă
Ceaiul de cătină se prepară din 2 linguriţe de frunze uscate, infuzate 10 minute într-o cană cu apă clocotită. Se consumă două căni pe zi, diminuând semnificativ simptomele răcelei şi gripei.
Cătina va lucra foarte bine împotriva răcelilor în combinaţie cu mierea. Peste 100 de mililitri de miere se adaugă 50 de grame de fructe de cătină şi se lasă la macerat 7 zile. Din siropul obţinut se administrează două linguri pe zi. Astfel se combate răceala şi se întăreşte sistemul imunitar. De asemenea este indicat în tratarea tusei şi a afecţiunilor pulmonare.
Cătina consumată zilnic, în stare naturală, are rolul de a întări sistemul imunitar. Simplă sau adăugată în iaurturi, aceasta reprezintă o gustare delicioasă şi sănătoasă, bună pentru întărirea rezistenţei organismului pe perioada rece.
Combinată cu măceşele, alte vedete ale naturii ce ne scapă de răceli, se poate obţine un sirop delicios, indicat în tratarea gripei.
Se amestecă 200 grame de fructe de cătină cu 200 grame măceşe puţin zdrobite şi se adaugă 400 mililitri de apă. Se fierb bine, preţ de 30 de minute, după care se strecoară printr-un tifon des. Peste sucul obţinut se adaugă 200 grame de zahăr şi se fierbe pe foc mic 15 minute, până capătă consistenţa unui sirop gros. Se depozitează în borcane închise ermetic, se păstrează la rece şi se consumă două linguriţe pe zi, fie pentru tratarea gripei şi răcelii, fie pentru întărirea sistemului imunitar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *