5 complicaţii care apar atunci când nu tratezi o viroză

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Viroza respiratorie este clasica răceală. Aceasta se instalează în urma contactării unui virus şi apare în special pe perioada iernii, însă se poate manifesta şi toamna sau primavera

virozaSimptome
Viroza se manifestă prin dureri de gât, o uşoară stare de oboselă, lipsa poftei de mâncare, dureri musculare şi articulare de mică intensitate, înfundarea nasului, apariţia mucozităţilor, durere de cap şi tuse. Dacă apare febra aceasta nu depăşeşte 39 de grade.

Durata
Viroza îşi ameliorează simptomele după numai două-trei zile, însă poate dura până la 7, cel mult 14 zile.

Mod de transmitere
În funcţie de tipul de virus răspunzător de declanşarea virozei, aceasta de poate transmite prin inhalarea picăturilor suspendate în aer sau prin contactul cu secreţiile respiratorii infectate, urmate de atingerea ochilor, nasului sau a gurii.

Tratament
O viroză nu implică neapărat un tratament medicamentos sever, însă se pot administra antitermice şi antinflamatorii, capsule cu vitamina C, siropuri de tuse şi soluţii pentru curăţarea nasului, toate acestea având rolul de a accelera vindecarea. Se impune odihnă şi un aport mare de lichide.

CONTINUARE –  Vezi 5 complicaţii care apar atunci când nu tratezi o viroză

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *