6 simptome ale virozei la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Viroza la copii face parte din infecţiile respiratorii şi este provocată de virusuri. Virusurile care declanşerază virozele sunt virusul para gripal, adenovirusurile şi enterovirusul. Virusul este mai mic decât microbul, are o serie de modificări la nivelul nucleului celular şi rezistă doar parazitând organisme vii, adică nu pot supravieţui pe haine sau pe obiecte. Virusurile NU se distrug cu antibiotice, acestea nefiind active într-o viroză.

Viroza apare în special pe timpul iernii şi la începutul primăverii. Cel mai des sunt afectaţi copii cu vârsta până în 2 anişori, dar continuă să afecteze chiar şi copii cu vârste de până la 6, 8 ani. Pentru a nu confunda răceala cu gripa şi pentru a şti ce măsuri trebuiesc luate şi ce tratament se impune, iată 6 simptome ale virozei la copii.

Rinita
Iniţial se instalează rinita, înfundând năsucul şi îngreunând respiraţia. Apar secreţiile nazale apoase sau mai consistente.

Tusea
Uneori poate apărea tusea, însă nu este obligatoriu. Aceasta se manifestă ca o măsură a organismului în faţa secreţiilor nazale, acestea favorizând apariţia nevoii de a tuşi.

CONTINUARE –  Vezi 6 simptome ale virozei la copii

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *